Albanski ambasador najavljuje: Šaljemo još svojih vojnika na Kosovo

Albanija će poslati dodatne trupe u mirovnu misiju NATO-a na Kosovu, izjavio je Petrit Maljaj ambasador Albanije u Prištini. Govoreći o bezbednosnoj situaciji i dešavanjima u Banjskoj od 24. septembra ove godine Maljaj je rekao da bi rizik od još jednog napada od strane Srbije mogao biti trajan.

Albanski diplomata je za Kosovapres rekao da će  naredne godine jedinice KFOR-a, pored broja od 100 vojinikika iz Albanije biti pojačane sa još 40 njih.

„Imamo izvestan broj vojnika, zapravo imamo preko 100 vojnika u Peći iu komandi Kfora. Imao sam sastanak sa komandantom KFOR-a i Albanija je uvek bila pri stavu da KFOR treba da pojača svoje prisustvo i da bude prisutan gde god želi na Kosovu da bi izvršio svoju bezbednosnu i mirovnu misiju za sve građane na Kosovu“, navodi Maljaj.

Kosova pres prenosi i izjavu brigadnog generala Bundesvera Ralf Hamerštajna koji je ocenio da se bezbednost na Kosovu značajno pogoršava te da će  NATO na proleće, uz pomoć Bundesvera, pojačati prisustvo nemačkih oružanih snaga.

(Kosovapres)

Povezani članci

Back to top button