Косово

Али Ахмети због ратних злочина испитиван у ЕУЛЕКСУ

Лидер албанске странке ДУИ Али Ахмети испитиван је два дана у седишту ЕУЛЕКС-а у Приштини поводом своје активности од 1998. до 2000. на територији Косова, објашњава скопски адвокат Иван Шајн, пише Политика.

Специјално тужилаштво за војне злочине почињене на Косову, чије је седиште у Хагу, испитивало је два дана у Приштини у седишту ЕУЛЕКС-а Алија Ахметија посланика и лидера Демократске уније за интеграцију Републике Северне Македоније.

У његовој пратњи, како су известили македонски медији, био је и први потпредседник владе Републике Северне Македоније Артан Груби, који је уједно и генерални секретар партије ДУИ, као и министар иностраних послова Северне Македоније Бујар Османи, високи функционер ове партије.

Према Грубијевим речима, Ахмети је познат као сведок и позив му је уручен преко тужилаштва Северне Македоније. Ахмети је био позван да сведочи као оснивач ОВК и као један од оснивача Народног покрета на Косову.
Груби је у дневнику на ТВ Сител рекао да је испитивање обухватало само активности из периода од 1998. до 2000 године на територији Косова.

(Извор Политика)

Тагови
Прикажи још

Повезани чланци

Back to top button
Close
Close