Али Ахмети због ратних злочина испитиван у ЕУЛЕКСУ

Лидер албанске странке ДУИ Али Ахмети испитиван је два дана у седишту ЕУЛЕКС-а у Приштини поводом своје активности од 1998. до 2000. на територији Косова, објашњава скопски адвокат Иван Шајн, пише Политика.

Специјално тужилаштво за војне злочине почињене на Косову, чије је седиште у Хагу, испитивало је два дана у Приштини у седишту ЕУЛЕКС-а Алија Ахметија посланика и лидера Демократске уније за интеграцију Републике Северне Македоније.

У његовој пратњи, како су известили македонски медији, био је и први потпредседник владе Републике Северне Македоније Артан Груби, који је уједно и генерални секретар партије ДУИ, као и министар иностраних послова Северне Македоније Бујар Османи, високи функционер ове партије.

Према Грубијевим речима, Ахмети је познат као сведок и позив му је уручен преко тужилаштва Северне Македоније. Ахмети је био позван да сведочи као оснивач ОВК и као један од оснивача Народног покрета на Косову.
Груби је у дневнику на ТВ Сител рекао да је испитивање обухватало само активности из периода од 1998. до 2000 године на територији Косова.

(Извор Политика)

Повезани чланци

Back to top button