Америка се ипак укључује у дијалог Београда и Приштине

Изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар састао се у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, а одвојено је разговарао са шефовима преговарачких тимова Београда и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем, иако је портпарол ЕУ Петер Стано негирао да ће Ескобар учествовати у бриселском дијалогу.

„Тензије су у овом тренутку јако високе“, рекао је Ескобар након сусрета и нагласио да је дошао у Брисел како би подржао напоре ЕУ да се пронађе хитно решење за смиривање тренутних напетости на Косову, пренели су медији.

Подсетимо, амбасада САД у Приштини потврдила је раније да ће на хитном састанку, сазваном због ситуације на северу Косова у Бриселу, учествовати и заменик помоћника државног секретара Габријел Ескобар. Међутим, убрзо после саопштења америчке амбасаде портпарол Европске Уније Петер Стано је то негирао.

„Не, господин Ескобар неће присуствовати разговору. Дијалог има три учесника – Косово, Србију и ЕУ. Сви остали подржавају дијалог споља“, рекао је Стано за Газету експрес.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button