Апелациони суд потврдио пресуду Зорану Ђокићу на 12 година затвора

Одлука такозваног Апелационог суда у Приштини да потврди пресуду Србину из Пећи Зорану Ђокићу, од 12 година затвора за наводни ратни злочин, показује сву острашћеност и једностраност судских инстанци у Приштини, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Наводи се да је Ђокићев бранилац, кога је ангажовала Kанцеларија за Косово и Метохију, о пресуди обавештен из медија, те да није добио писану одлуку, што је недопустиво.

„И из овога произилази да се пресуде Србима доносе према етничком кључу и сврха им је да се криминализује читав један народ и направи вештачки баланс са злочинима такозване ОВK, чијим се лидерима суди у Хагу“, наглашава се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ђокићев адвокат искористиће могућност ванредног правног лека и поднеће захтев за заштиту законитости, јер су Ђокићу и током самог процеса повређена бројна права, а током суђења ниједан сведок га није препознао као извршиоца.

„Оваквим драконским казнама покушава се, не само да се Срби огласе злочинцима, већ и да се сваки потенцијални повратник одврати од доласка на Kосово и Метохију и искористи своја права. Kанцеларија за Kосово и Метохију наставиће да свим расположивим дипломатским и правним средствима пружа помоћ и подршку свим Србима којима се суди пред судским инстанцама у Приштини и то само зато што носе српско име и презиме, укључујући и случај Зорана Ђокића“.

Повезани чланци

Back to top button