Арно Гујон донирао вредне апарате ковид одељењу у Лапљем Селу (ВИДЕО)

Инфективном одељење КБЦ Приштина – Грачаница у Лапљем Селу Хуманитарна организација Солидарност за Косово Арноа Гујона, у сарадњи са рашко – призренском епархијом и Хуманитарном организацијом „Мајка девет Југовића“, донирала је вредну медицинску опрему за дијагностиковање и лечење ковид пацијената.

Квалитетнији, бржи и бољи рад особља ковид одељења у Лапљем селу омогућиће хематолошки и биохемијски анализатор али и апарат за побољшану дистрибуцију кисеоника код лежећих пацијената.

„Изузетно значајна донација која је циљано спроведена. Добили смо тачно оно што нам је било потребно у консултацији са њима. Ова донација поред свакодневних снабдевања и свега онога што имамо од стране наше Републике Србије за нас представља изузетно значајан догађај, с обзиром да ћемо сада моћи да у континуитету наставимо лечење нашег становништва на централном делу Косова и Метохије“, рекао је директор КБЦ -а Приштина – Грачаница Братислав Лазић.

Донација је стигла посредством Епархије рашко – призренске и Хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“.

„Осетили смо потребу да као црква, захваљујући најпре нашем осведоченом пријатељу Арноу Гујону и његовој добротворној организацији „Солидарност за Косово“ дамо свој допринос да се што више побољшају услови за пацијенте који се лече овде у болници у Лапљем Селу. Ово је само један мали знак пажње и помоћи коју смо ми указали, а рекао бих да је то само један одговор на сву жртву коју су лекари показали према пацијентима међу којима је било и свештеника и монаха и верника који су овде боловали и који су излечени и само речи хвала за однос лекара и свих особља према њима“, рекао је владика рашко – призренски.

На крају је закључио да вредан поклон пријатеља много значи у тешким тренуцима када се боримо здравље, опстанак и живот.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button