Бачен молотовљев коктел на српску кућу у Кишници (видео)

Група младића бацила је у недељу око 20 часова молотовљев коктел на кућу породице Трајковић у насељу Кишница надомак Грачанице. У овом инциденту на срећу нема поврђених нити је причињена већа материјална штета.

Из правца оближњег парка у коме се окупљају млади Албанци, група од неколико младића пошла је преме кући и бацила запаљиву направу која је завршила на огради породице Трајковић. На срећу ватра није успела да се прошири, а случај је пријављен полицији. Миодраг Трајковић каже да се овиме шаље порука да их комшије ту више не желе.

„Зна се на ком нивоу је овај напад. Мене иследник пита да ли си се ти неком замерио. Јесам се замерио зато што сам Србин. Ја сам нападнут зато што они моју породицу не желе више овде да виде, али не сви. Имамо добре комшије и са којима пијем кафу и пиће и све остало“, каже Миодраг Трајковић.

Миодраг Трајковић, фото: Ризница

Проблеми долазе из оближњег парка у коме се окупља албанска омладина. Решење је да се парк исели, а да полиција ради свој посао поручују преостали Срби из Кишнице.

„Заменик градоначелника општне Грачаница Љуфти Ајети је из Кишнице и то је много битан моменат. Ја сам сигуран да он зна ко је ово урадио, јер ово је мало место и ми се сви добро знамо“, каже Миодараг.

 Председавајућа Одбора за безбедност Кишнице, Сушице и Новог Бадовца Снежана Јовановић каже да је крајње време да полиција адекватно реагује.

„Као мештанка ја сам пришла комшијама да видим шта се дешава зато што су ме позвали и ја сам хитно позвала полицију да дође на увиђај. Дошла су двојица полицајаца, они су Албанци, један је био благ у разговору док је други викао на мене. Ја сам му узвратила истом мером и тражила од њега да се понаша културно“, исрпичала је Јовановићева.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, фото: Ризница

Породицу су обишли председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, потпредседник Милан Јоксимовић и председник Приременог орагна града Приштине Новак Живић.

„Није ово само покушај застрашивања ово је и покушај повређивања и можемо слободно рећи покушај убиства“, рекла је Шубарић и уједно позвала полицију да починиоце пронађе како би били адекватно кажњени.

Кишница је некадашња рудничка колонија надомак Грачанице у којој живи десетак српских породица док Албанци чине већинско становништво.

Петковић: Напад последица антисрпске политике из Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је, након разговора са Зораном Трајковићм на чију је кућу бачен Молотовљев коктел, да је тај напад последица мржње и антисрпске политике премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

„Управо сам разговарао с домаћином Трајковићем на чију је кућу у насељу Кишница вечерас бачен Молотовљев коктел. Он и породица више пута су били на мети албанских екстремиста. Овај напад је последица мржње и антисрпске политике Аљбина Куртија који овакве терористичке нападе подржава“, написао је Петковић на Твитер налогу.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button