Барикаде улазе у пети дан: Непето после порука из Приштине да је договорено њихово уклањање

Барикаде на Северу Косова које су постављене због хапшења Дејана Пантића бившег косовског полицајца кога приштинске власти терете за организовање немира у Северној Митровици улазе у пети дан.

Ноћ је протекла мирно, у међувремену је пао снег а грађани са барикада поручују да нема повлачење те да су сви у овим тешким тренуцима уз породицу Пантић која је јуче, како смо и јавили успели да преко еулекса доставе лекове ухапшеном Дејану. Он се још увек налази у бази специјалне полиције на администратином прелазу Јариње. Овај прелаз је и даље у блокади за саобраћај и пешаке тако да грађани користе алтернативне путеве.

Поруке које су синоћ стигле из Приштине, после седнице владе и састанка Аљбина Куртија са европским и америчким изаслаником  Мирославом Лајчеком и Габријелом Ескобаром, да је постигнут договор да се барикаде уклоне још више су подигле напетост.

Основне и средње школе на северу Косова не прекинуле су наставу. Од понедељка у Северној Митровици не раде кафићи, бутици, фризерски салони, отворене су само банке, пекаре и маркети прехрамбене робе.

(Ризница)    

Повезани чланци

Back to top button