Без оналјн наставе за ученике нижих разреда

Млађи ђаци од првог до четвртог разреда основних школа неће прећи на онлајн наставу, већ ће часове похађати у школама по групама као што су и до сада, док ће основци старијих разреда и средњошколци учити искључиво на даљину – коначна је одлука коју су после вишедневних консултација донели надлежни.

 На састанку председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и медицинског дела кризног штаба одлучено је да се од понедељка 22. марта за ученике првог циклуса основног образовања и васпитања остварује непосредан образовно-васпитни рад у школи, као и до сада. Пробни завршни испит за ученике осмог разреда (актуелним календаром планиран да се одржи 26. и 27. марта) одлаже се за петак 9. и суботу 10. април – наглашено је у упутству које је стигло директорима осмолетки из Министарства просвете, пише Политика.

Још није прецизирано да ли ће бити прихваћена иницијатива запослених у предшколским установама да број деце у васпитним групама буде редукован док траје актуелна епидемијска криза тако што ће услов да у обданишту бораве бити потврда послодавца родитеља да су радно ангажовани ван својих домова.

(извор – Политика)

Повезани чланци

Back to top button