БИА демантије да има везе са Албанцима ухапшеним на у Урошевцу због шпијунаже

Безбедносно-информативна Агенција (БИА) саопштила је данас да „одлучно демантује све покушаје пласирања лажних вести од стране привремених албанских институција на Косову и Метохији да су два лица са иницијалима Б.Ш. и М.Ћ. у било каквом односу сарадње са Агенцијом.

Две особе ухапшене су раније данас у Урошевцу по налогу специјалног тужилаштва у Приштини због сумње да су починиле кривично дело „шпијунажа“, након чега им је одређенозадржавање до 48 сати, пренели су приштински медији.

У саопштењу тужилаштва се наводи да је хапшење уследило након вишемесечних истрага, а претходиле су му рације на две локација на Косову и Метохији.

Медији на албанском језику наводе да је акција хапшења и претреса изведена у Урошевцу, а да су ухапшени Б. Ш. и М. К, обојица албанске националности, који су осумњичени за наводну „шпијунажу и сарадњу са БИА Србије“.

„Репортери“ наводи да је један од ухапшених био цариник од 1990. до 1999. године, а да је после рата наставио да обавља функцију цариника у периоду Унмик администрације на КиМ.

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button