Билборд: Слобода има име ОВК

Билборд да са натписом „Слобода има име ОВК“ постављен је на улазу у Грачаницу код скретања за Кишницу недалеко од стадиона фудбалског клулба „Минатори“.

„Билборди са амблемом УЧК су отворени позив на насиље и дело људи који се поносе злочинима, и зато очекујем да представници међународне заједнице на Косову и Метохији хитно реагују и предузму кораке како би ова претња била отклоњена, а српски народ да у овом осетљивом тренутку не наседа на провокације. Свесни смо тежине и деликатности ситуације и зато ћемо наставити да у интересу безбедности нашег народа, крајње уздржано реагујемо на кривичне поступке који се воде против команданата УЧК, међутим ово је ситуација која позива на узбуну и опрез, јер вербалне претње на Косову и Метохији, како нас је искуство научило, веома лако прерастају у озбиљније безбедносне претње“, наводи у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Петковић.

Најновија провокација на српско становништво која се и овога пута показује величањем националистичких побуда оличене у билборду ОВК на улазу у Грачаницу унела је велику узнемиреност међу нашим становништвом, оцењује председни општине Грачаница Срђан Поповић.  

Истиче да посебно забрињава чињеница да је билборд постављен само неколико десетина метара од кућа неколико српских породица које су остале и опстале у рударском месту Кишници и које су и без овог изложене сталном страху за своју безбедност.

„Позивам мештане Грачанице на уздржаност. Такође, крајње је време да међународна заједнице снагом свог ауторитета заштитите српски народ. Mи ћемо као општина имати састанке са свим надлежним институцијама које се брину за безбедност и предочити им нашу забринутост да ово не прерасте у већи инцидент“, саопштио је Поповић.

Повезани чланци

Back to top button