Билтен УНС-а о порталу Ризница. нет

Билтен Удружења новинара Србије (УНС) је у оквиру рубрике „Новинарско ћоше“ објавио текст о порталу „Ризница,нет“.

Колегама хвала на указаном поверењу и подршци, која на почетку рада и те како значи. Текст преносимо у целости.

У Грачаници покренут нови портал за културу и традицију „Ризница“

Он каже да је сајт покренут зато што се „просечан, дигитално образован грађанин у мору лажних, таблоидних, политичких вести, процена бројних аналитичара ужелео да прочита нешто лепо“.

„Зато смо се нас неколико ентузијаста удружили да покренемо портал који ће понудити добру и проверену информацију, интервју, топлу људску причу, после чега ћете пожелети да некоме помогнете“, рекао је УНС-у Миљковић.

Наводи да ће тема текстова на порталу Ризница бити из наше богате историјске, културне, обичајне баштине. „Заступљене су и репортаже о људима и заборављеним деловима Косова и Метохије, о свима који имају дар или таленат, али су за медије невидљиви“, каже он.

Наводи да је пре покретања сајта, радио на неколико портала који су се искључиво бавили информативом, а да је фокус био искључиво на политици, економији, дешавањима на релацији Београд – Приштина. „За културу, традицију, репортаже о животу људи, путописе о лепотама Косова и Метохије није било места ни на једном од неколико овдашњих портала“, каже Миљковић.

Највећи изазов у раду, наводи, је непостојање сталног извора финансирања.

„Сајт смо покренули волонтерски, свесни да на КиМ нема предузећа или компанија на чију подршку можемо да рачунамо. Наоружани смо добром вољом и истрајношћу да покажемо да Косово нису само политика и инциденти, већ и да постоји и неистражена и неиспричана страна“, каже Миљковић.

Наводи да на порталу тренутно раде он, супруга и троје пријатеља који пишу и помажу у техничким стварима. „Отворени смо за сарадњи са младима који желе да пишу, да уче новинарству, а имају таленат за добру фотографију или да направе добар видео“, наводи Миљковић.

Повезани чланци

Back to top button