Блокадом згаде, радници обезбеђења МТС -а у Грачаници данас отпочели штрајк упозорења

Више од тридесет радника обезбезђења МТС д.о.о из Грачанице отпочело је данас штрајк упозорења блокиравши зграду испоставе МТС-а у Грачаници не дозвољавајући да у њу ико уђе.

Они су јутрос у осам часова закључали службени узлаз и затворили се у једној од кацеларија. Зграду су у знак упозорења руководству држали у блокади данас до 16 часова.  Директор ћеке- компаније МТС д.о.о  Дејан Огњановић покушао је уз асистенцију полиције и у присуству адвоката да разговара са штрајкачима како би они изашли из објекта али су они то одбили.

Штрајкачи кажу да су били приморани на овака корак те да им је жао што колегама нису дозволили улазак у зграду. Наглашавају да је после неиспуњених обећања од стране руководства МТС-а д.о.о ово био једини начин да се они, као бивши рандици „Телекома Србија“, а сада приватне фирме за услуге обезбеђења „Сикуестер енплемер“ изборе за свој радни статус али и решавање питања здравственог и социјалног осигурања и неуједначених примања.  

Фото: Ризница

„Понављамо ово је миран протест, нажалост руководство МТС -а из Косовске Митровице је дошло у пратњи полиције са намером да нас избаце из објекта и приведу на инфорамтивни разговор да прете, а не да саслушају шта имамо да кажемо“, рекао је један од штрајкача.

Службеници МТС-а из Грачанице који данас нису могли да уђу на своја радна места кажу да подржавају колеге у њиховим захтевима, да их разумеју те да је то једини начин да се они изборе за своја права.

Штрајкачи очекују да ће после сутрашњег састанка у Компанији „Телеком Србија“ у Београду изнаћи решење за њихов проблем. Уколико исход разговора буде негативан по њих најављују наставак штрајка.

И. М.

Повезани чланци

Back to top button