Боцан – Хорченко: „Руско војно представништво није исто што и НАТО канцеларија“

Отварање представништва Министарства одбране Русије у Србији било би један у низу корака у развоју односа две земље, рекао је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко, јављају руски медији, преноси портал Балканист.

„Ова грана сарадње је веома значајна и ми не правимо никакву тајну од тога. Сарадња се тиче планова за јачање Војске Србије, што је природно и најважније за једну самосталну и суверену земљу“, каже амбасадор и истиче да се та сарадња Србије и Русије одвија уз поштовање свих међународних споразума. 

О спекулацијама које се чују у прозападним српским круговима, амбасадор је рекао да се представништво Министарства одбране Русије не може упоредити са НАТО канцеларијом у Београду, о чему се пуно говори у задње време. 

 „То је немогуће упоређивати. Наш циљ је допринос војно-техничкој сарадњи у погледу испоруке технике, сервисних радова. Наша сарадња у овој области је потпуно у складу са међународним обавезама и Русије и Србије. Можда се та сарадња некоме не свиђа, али ми сарађујемо тако да се нама свиђа“, изјавио је амбасадор. 

Боцан-Харченко је подсетио да је председник Србије Александар Вучић више пута отворено рекао да је Србија опредељена за војну неутралност уз јачање одбрамбене моћи. 


Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button