Бојан Антић: Напали су нас Албанци, ово није први пут

Група Албанаца из села Горњи Ливоч код Гњилана напала је синоћ новинара Бојана Антића из Горњег Кусца, потврђено је порталу Ризница.

Антић је у навечерје породичне славе,Ђурђевдана, био у посету родитељима у Горњем Ливочу. По порвратку је њему и рођацима група Албанци препречили пут и потом засула каменицама. Каже да је нападаче највероватније иритирала посета гостију из централне Србије.  

„Дошле су сестре да за славу обиђу родитеље. На њиховим аутомобилима су регистарске ознаке градова из централне Србији, а њима то боде очи. Гађали су нас и псовали. Били смо приморани да се вратимо назад у кућу, позовемо полицију и сачекамо да они одраде свој посао“, рекао је Антић за Ризницу.

На аутомоблу је причињена штета, а ово није први случај напада на породицу Бојана Антића. Албанци из села недавно су му претили, а пре два месеца су организовали заседу и претукли његовог оца Велимира (68 година).

Антић, који ради у служби за информисање у Општини Ново Брдо, каже да раније нападе на молбу свог оца није пријављивао како не би додатно угрозио безбедност родитеља који још увек живе у селу.  

Додаје да су сви напади у циљу застрташивања како би се из Горњег Ливоча протерала његова али и преосталих петнаестак српских породица.

До 1999. године село Горњи Ливоч надомак Гњилана, на истоку КиМ, бројало је више од 80 српских домаћинства и близу 370 људи данас их је једва седамдесетак.  

(Ризница)   

Повезани чланци

Back to top button