Бранимир Стојановић кандидат за градоначелника Грачанице: Није нам потребно фиктивно већ суштинско јединство!

Председник Привременог органа за општину Сува Река Бранимир Стојановић предао је данас Централној изборној комисији (ЦИК) у Приштину самосталну кандидатуру за председника Општине Грачаница. Стојановић истиче да се кандидује за предстојеће локалне изборе 17. октобра јер су то од њега захтевали грађани незадовољни кандидатом кога је Српска листа предложила и начином на који је он изабран.  

Стојановић је новинарима рекао да се такође не слаже и са начином на који се дошло до тога да кандидат Српске листе за будућег градоначелника Грачанице буде Љиљана Шубарић те да он иступа у име незадовољних грађана.

„Они не познају кандидата, они не знају ко је ова жена. Ја о њој нећу да кажем ништа лоше јер је не познајем. Не познају је људи у селу у којем живи зато што физички није била ту.  Али није та жена проблем, проблем је начин на који смо дошли до тог кандидата. Проблем су људи који стоје у позадини. Односно проблем је пре свега један човек кога прозивам именом и презименом зато што неко мора да каже истину“, рекао је Стојановић.

 Додаје да је стање унутар Српске листе такво да је „главни политички комесар Радомир Лабан“, човек који, тврди Стојановић, по опису свога посла не би смео да се бави политиком, али је злоупотребом позиције и познанстава успео да се наметне, те сада одређује ко ће бити кандидат за градоначелника Грачанице испред Српске листе.

Његова самостална кандидатура за место првог човека општине Грачаница неће угрозити српско јединство на Косову и Метохији, верује Стојановић и додаје да  није предао листу кандидата за одборничка места.

„Српска листа има своје кандидате за одборнике, можда ће бити и неких других листа. Ја апсолутно не желим да на било који начин реметим оно што смо сада створили. Међутим, оно што јесте погрешно и наопако то је да српска листа на овом простору последњих година занемарила своју структуру и створила неке сиве еминенције какав јесте Радомир Лабан, који очигледно сада има неки ауторитет и право да одређује и ради оно што не би смео да ради“, рекао је Стојановић.  

Понављајући да политика државе Србије ни на један начин није нити ће бити угрожена Стојановић каже да својом кандидатуром жели да скренем пажњу на процес који је штетан и који ће угрозити интересе Срба и српско јединство. Каже да политика и начин одабира кандидата унутар Српске листе иду у погрешном правцу који ће потпуно обесмислити јединство које не треба да буде само формално већ и суштинско“.

„Нама није потребно фиктивно већ право истинско јединство које ће мењати ствари на терену и које ће помагати обичном човеку“, закључио је на крају обраћања новинарима Бранимир Стојановић.

И.М.  

Повезани чланци

Back to top button