Ненад Чанак, Рада Трајковић и Соња Бисерко дочекани аплаузима на конвенцији Мила Ђукановића

Председнички кандидат ДПС-а Мило Ђукановић одржао је синоћ у Подгорици завршну предизборну конвенцију и поручио да исход избора у недељу „по значају далеко надилази границе Црне Гора и да су, као и маја 2006. године и данас очи региона и Европе упрте у Црну Гору“.

У пуној дворани „Морача“ у Подгорици конвенцији су присуствовали и Ђукановићеви гости из Србије Ненад Чанак, Соња Бисерко и Рада Трајковић који су раније подржали актуелног председника Црне Горе на председничким изборима.

Гости из Србије посебно су поздрављени на почетку конвенције, Рада Трајковић и Соња Бисерко добили су нешто мањи аплауз, док је Ненад Чанак у дворани Морача дочекан овацијама Ђукановићевих присталица.

Фото: А. Грбовић

„На овим изборима Црна Гора полаже цивилизацијски испит зрелости. Зато покажимо нашим пријатељима у региону и савезницима да испит који смо положили на референдуму није био узалудан и да нећемо дати независну, међународно признату, антифашистичку, мултиетничку Црну Гору“, рекао је Ђукановић.

Председнички кандидат и садашњи председник Црне Горе рекао је и да његова кандидатура није била израз жеље за личним и партијским надметањем, већ питање „одговорности и части“. Црна Гора, рекао је Ђукановић, 2. априла мораће да обнови неке од својих историјских лекција а „улог у овој утакмици су држава Црна Гора и њена европска будућност“.

Зоран Шапоњић – РТ Балкан

Повезани чланци

Back to top button