„Чекајући крај партије“ премијера нове представе НПП

Комад „Чекајући крај партије“ биће премијерно изведен у петак 21. јуна у 19.00 часова на Сцени „Уснија“, ул Кајмакчаланска бб у Грачаници, најављено је из Народног позоришта у Приштини.

Текст култне драме Семјуела Бекета „Чекајући Годоа“ адаптирали су Бранислав Недић и Ненад Тодоровић. У представи играју: Никола Ђорђевић, Никола Станковић, Милан Поповић, Ђорђе Велимировић и Снежана Џоговић.

Семјуел Баркли Бекет (13. април 1906 – 22. децембар 1989) је био ирски романописац, драматург, писац кратких прича, позоришни редитељ, песник и књижевни преводилац. Његов позоришни и књижевни рад одликују суморна, безлична и трагикомична искуства живота, често у комбинацији са црном комедијом и бесмислом. Како је Бекетова каријера напредовала, његово дело је постајало све минималистичкије, уз све више естетског и језичког експериментисања.

Убраја се међу последње модернистичке писаце и једну од кључних фигура у ономе што је Мартин Еслин назвао позориштем апсурда. Нобелеву награду за књижевност добио је 1969. године.

Повезани чланци

Back to top button