ЦИК: Гласачки листићи штампани у Словенији број бирача мањи у односу на парламентарне изборе 2019. године

На Косово је допремљено више од 1,6 милиона гласачких листића, за ванредене парламентарне изборе који се одржавају у недељу 14. федбруара, саопштено је из Централне изборне комисије (ЦИК).

Гласачки листићи, иначе штампани у Словенији, биће расподељени сутра по Општинским Изборним комисијама, рекао је за Косовапресс портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези.

„Гласачки листићи сада су у централном складишту Централне Изборне Комисије, на основу оперативног плана, у суботу ујутру изборни материјал ће бити дистрибуиран из овог складишта у складишта Општинских Изборних Комисија у свих 38 Косовских општина, док у недељу ујутру у раним сатима гласања, изборни материјал, који укључује гласачке листиће, општинске изборне комисије ће дистрибуирати свим бирачким местима у свакој од општина”, нагласио је Ељези.

Додао је да ће у недељу у 07:00 ујутру бити отворена сва бирачка места за пријем гласача.

Вечерас у поноћ завршава се предизборна кампања свих учесника избора. Право гласа имаће 1.794.862. грађана. На овим изборима је 143 006 гласача мање у односу на избре који су одржани за косовски парламент 6. октобра 2019. Године.

Са коначне бирачке листе уклоњено је 122.421 бирач који поседују само идентификациона документа издата од УНМИК-а, такође и 11 .086 грађана који су у међувремену преминули.ђ


Како је саопштено из ЦИК-а, број бирачких центара на читавој територији Косова износи 888 и укупно 2. 382 бирачка

Повезани чланци

Back to top button