ЦИК: За изборе из буџета више од 5,5 милиона евра

Централна изборна комисије (ЦИК) највљује да политички субјекти од данас до 16. јануара могу да поднесу пријаве за сертификацију. На састанку је одлучено и да кампања за изборе почиње 3. и завршава се 12. фебруара 2021. године.

Период гласања путем поште почиње 2. фебруара и завршава се 24 сата пре избора, саопштено је из ЦИК-а​, преноси Косоваопрас.

Политичке странке могу да се пријаљују за сертификацију у ЦИК-у до 16. јануара, док ће овера пријава од стране ове институције трајати до 22. јануара.

У овом периоду биће прегледани спискови кандидата који ће потом бити прослеђени Судском савету Косова на проверу.  

Председница ЦИК-а Ваљдете Дака рекла је да ће се средства која не буду утрошена, након избора, вратити у буџет.   Према њеним речима за ванредне парламентарне изборе буџетом је предвиђено виђе од 5 и по милиона евра.

„Пројекција буџета је 5 милиона 650 хиљада евра, од наредног дана тражићемо од Владе да изврши расподелу како бисмо могли да започнемо процедуре, ово је укупан предвиђени буџет. То је пројекција која не значи да ће сав овај буџет бити потрошен. ЦИК увек враћа остатак новца након избора“, рекла је Дака.

Она је најавила да ће изборна кампања започети 3. фебруара те да ће трајати десет дана.

Повезани чланци

Back to top button