ЦИК: Завршена верификација потписа за смену четири градоначелника

Централна изборна Комисија у Приштини завршила је верификацију потписа прикупљених за петицију за смену председника четири општине на северу КиМ, пренела је „Коха“.

Та институција је, међутим, одбила да говори о овом процесу, који је завршен и ускоро се очекује да ће о томе бити речи на седници ЦИК-а.

Према наводима „Кохе“, достигнут је потребан проценат од 20 одсто упасних бирача који су дали потпис, чиме се отвара пут за наредну фазу – организовање гласања за разрешење председника у четири општине на северу.

Комисија је 29. јануара саопштила да је почела проверу потписа прикупљених за разрешење председника већински српских општина на северу. Месец дана касније, још увек се не зна када се очекује гласање за разрешење председника општина.

На изборе одржане прошле године изашло је свега око 3,5 одсто бирача од укупно 45.950 уписаних, а од 1.567 Срба, гласало је само њих 13.

Привремене власти у Приштини су прошлог лета усвојиле тзв. административно упутство за разрешење градоначелника путем петиције.

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button