Читаку: Курти ће у понедељак потписати споразум о ЗСО

Потпредседница  Демокраксе партије Косова  Вљора Читаку каже да ће приштински премијер Аљбин Курти у понедељак, 27. фебруара, потписати споразум о Асоцијацији општина са српском већином са Беогрдом, али не и коначни о међусобном признању.

Читаку је упутила критике Куртију устврдивиши да је путње дијалога Београда и Приштине од политичког споразума претворио у безбедносни проблем.  Додала је да Француско-немачки план није пао с неба те да је то производ преговора које курти води пуне две године.  

„Премијер Курти ће у понедељак потписати своје обећање да ће наставити дијалог још једну деценију. У понедељак ће премијер Курти потписати Удружење, односно Заједницу општина, како се назива. Премијер Курти ће у понедељак потписати да Српскоа православна црква добије политички статус. Толико о генијалности главног преговарача Куртија“, написала је Читаку на друштвеним мрежама.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је да се нада да ће Косово и Србија прихватити европски предлог, као начин за нормализацију односа.

Повезани чланци

Back to top button