Чланови синидакта ЈП „Мрежа Мост“ у Грачаници почели штрајк глађу, захтевају исплату обећаног „косовског додатка“

Чланови Синдикалне организације Јавног предузећа „Мрежа Мост” у пословним јединицама “ТВ Мост” у Косовској Митровици, и “РТВ Грачаница“ у Грачаници, започели су штрајк глађу у циљу решавања проблема и тешке ситуације по раднике у овом предузећу.

Радници који су од данас ступили у штрајк глађу захтевају повећање плата и косовски додатак, наведено је у саопштењу.

„Нето плата већине наших радника је од 40 до 45. 000 дин и није се повећавала последње четири године упркос огромној инфлацији и тешкој ситуацији у друштву. Косовски додатак, који је требало да следује раднике који са породицама раде и живе на КиМ никада није остварен, а још  увек нема одговора зашто“, наводи се у саопштењу

Запослени подсећају да је председник Александар Вучић још 2018. године на конференцији за штампу замолио канцеларију за КиМ да пронађе начин да се и радници ЈП „Мрежа Мост“, одобри косовски додатак као и професорима, докторима и остали радницима који у пуном капацитету живе и раде на КиМ.

Истичу да само желе да раде свој посао, остану да живе на КиМ са својим породицама али и да имају иста права и услове као и радници у другим јавним установама на простору јужне српске покрајине.

Један од захтева је и „слободан рад Синдикалне организације у свим пословним јединицама ЈП „Мрежа Мост“, где се, како се наводи у саопштењу, врши огроман притисак на чланове Синдиката у оквиру свих пословних јединица.  Истиче се да поједини руководиоци етикетирају запослене чланове Синдиката да раде против интереса предузећа, само зато што они отворено постављају питања и захтевају боље услове за рад „.

„Након бројиних безуспешних разговора, обећања и покушаја да се разговором дође до решења, Синдикалниј организацији ништа друго не преостаје осим штрајка глађу, а последња нада је  наш председник Александар Вучић кога позивамо и молимо да помогне у решавању проблема“, закључује се у саопштењу Синдикалне организације ЈП „Мрежа мост“.

Повезани чланци

Back to top button