Црква Светог Николе у Бањској добиће парохијску салу  

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је уз благослов владике рашко-призренског Теодосија, а у присуству секретара Епархије Саше Митровића, пароха Симе Чумбуровића, мештана Бањске, градоначелника са Севера Косова и заменице градоначелника Северне Митровице положио је данас камен темељац за изградњу парохијске сале у порти Цркве Светог Николе у Бањској код Вучитрна.

Ракић је рекао да је за Србе који живе у Бањској и Гојбуљи, улагање у парохијску салу од виталног значаја.

”Данас у Бањској али и на другим местима помагаћемо цркву јер је она од суштинског и виталног значаја за опстанак Срба. Веома сам задовољан што смо започели значајан посао, а парохијска сала ће бити готова у наредних пар месеци”, реко је минисар Ракић и додао да ће помоћ мештанима Бањске и Гојбуље и даље бити неизоставна јер је веома значајно што Срби у овом делу Косова опстају и поред притисака и безбедносних проблема са којима се суочавају.

Мештани истичу да је данас велики и срећан дан за њих, док прота Симо Чумбуровић напомиње, да је цркви фалио овакав објекат будући да стари није могао да одговори потребама мештана.

Министарство за заједнице и повратак је такође финансирало доградњу Цркве Светог Николе у Бањској са куполом за звоник. Догађају је присуствовао и председник Привеременог органа за  Општину Вучитрн.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button