Црногорски премијер најавио протеривање свештеника СПЦ из Црне Горе

Премијер Црне Горе Душко Марковић поручио је да ће трпети свештенике Српске православне цркве до 30. августа, након чега ће отворити границе и вратити их њиховим кућама јер, како је рекао, немају утемељења у Црној Гори.

„Црну Гору нападају ових дана они исти који је нијесу жељели 2006. и чији су је преци поништили 1918.“, рекао је Марковић.

Премијер је такође рекао на Цетињу да у свету није забележено да се у политичким поворкама налазе свештена лица, те да су у Црној Гори закон и правни поредак једнаки за све.

„Мораће је поштовати ако је неће вољети. СПЦ и њени свештеници ће се вратити у манастире и цркве, неће их више бити у политичким поворкама, неће их бити за микрофоном гдје проклињу наше очеве, наше дједове и нас саме, нашу дјецу… То се нигдје у 21. вијеку не ради у свијету, нажалост у Црној Гори се то ради“, рекао је Марковић.

То ћемо, како је казао, истрпјети до 30. августа.

„Након тога се то више неће толерисати. Закон и правни поредак ће једнако важити како за нас, тако и за Амфилохија и Бацковића и за све друге. А оне који кормиларе Црном Гором и проклињу Црну Гору и желе да је сахране, отворићемо границе, јер немају овдје утемељења и вратићемо их њиховим кућама, одакле су дошли, нека уређују на такав начин њихове домове, њихову земљу, а Црну Гору ће препустити нама који је волимо и поштујемо“, поручио је Марковић.

Извор
Искар

Повезани чланци

Back to top button