Дан сећања на почетак НАТО агресије обележава се у Грачаници и Сомбору

Епархија рашко – призренска, Привремни орган Скупштине града Приштина и Културно – просветна заједница организју помен пострадалима у злочиначком бомбардовању НАТО алијансе на нашу земљу. Програм ће се одржати у 11:00 часова крај крста испред Дома културе.

Централна манифестаија обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији, којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, биће одржана у Сомбору.

Обележавању Дана сећања на Тргу Светог Ђођа у Сомбору, са почетком у 18.00 часова, присуствоваће поред грађана и патријарх Порфирије, председник Републике Српске Милорад Додик, посланици Скупштине Србије, министри у Влади Србије и Републике Српске.

Сомбор је био град где су пале прве бомбе и људски животи. Једна од првих испаљених крстарећих ракета на СР Југославију погодила је, у вечерњим часовима 24. марта, сомборски војни аеродром, пет минута пре службено одређеног времена почетка напада.

Напад на аеродром поновљен је још једном исте вечери и том приликом је настрадао заставник југословенске војске Радован Медић.

Повезани чланци

Back to top button