Дејану Пантићу продужена мера кућног притвора

Бившем косовском полицајцу Дејану Патнићу одлуком суда у Приштини продужена je претходна мера кућног притвора на још два месеца, потврдио је његов адвокат Љубомир Пантовић.

Пантовић наглашава да његов брањеник није потписао одкуку о продужетку притвора јер су му полицајци, документ који је био исписан на албанском језику, дали само на увид. 

„Врло необична ситуација противзаконита свакако јер сваком притворенику решење мора бити уручено лично непосредно у писменој форми, а он мора да потпише судску доставницу као доказ за суд да је примио такво решење. Законски гледано њему притвор није продужен и врло је ризнично да он изађе сада на улицу да буде ван кућног притвора јер онда му прети судски притвор. Ово је тотално безакоње и ја се први пут у својој каријери од 28 година сусрећем са оваквим примером“, каже Пантовић.  

Наводи да је свог клијента саветова да не изалзи из куће будући да се тај поступак може узети као прекршај мере притвора након које може да уследи судска мера, која га може вратити у затвор.

„Не желимо да улази у тај ризик тако да је мој савет њему био да и даље буде у стану“, рекао је Пантовић.

Дејан Пантић је бивши припадник косовске полиције и први ухапшени током барикада на северу Косова прошле године. Притинске власти га терете за организовање нереда и разбијање канцеларија изборне комисије у северној Косовксој Митровици.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button