Демократски савез Косова организује протесте против поскупљења струје

Посланик Демократског савеза Косова Арменд Земај изјавио је да ће се свим демократским механизмима супротставити повећању цене струје. Он је рекао да у сиромашној земљи као што је Косово морате бити веома неупућени да бисте предложили повећање цене енергије.

„Ситуација је хаотична, како у социјалном, тако и у економском делу, али и у јавном здравству. Пандемија избија на површину многе одређене проблеме, али то је погоршано неодговорношћу ове власти. Огроман раст основних цена хране и других основних ствари и сада тенденција лошег управљања и игнорисања ситуација за енергетску кризу где ће последице поскупљења сносити домаћинства и сиромашни људи. Морате бити веома велики игнорант или незналица да у најсиромашнијој земљи на свету, чак и у Европи, имате огроман раст цене електричне енергије без било какво планирања“, рекао је Земај.

На конференцији за медије функционер Демократског савеза Косова је најавио да ће та политичка опција користити све механизме, укључујући и протесте, како би се супротставила мерама поскупљења струје.
И Социјалдемократска партија је најавила протест за 29. јануар, посредством друштвених мрежама најављено је окупљање и за 26. јануар. Оба оба скупа организују се у знак протеста због поскупљења струје.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button