Део Новог Бадовца без воде – Трајковић, проблем имају сви потрошачи на вишим тачкама

Мештани Новог Бадовца и Сушице су већ неколико дана без воде за пиће. Из општине Грачаница кажу да је проблем што фабрика за прераду воде „Бадовац“ ради упола снаге због велике замућености језера.  

Слађана Спасић каже да по воду одлази на бунар који је око километар удаљен од њене куће.   

„Овако је неиздрживо, вода коју доносим није за пуће већ само да оперем нешто по кући, колико да се одржава хигијена“, прича Костићева.  

Верица Младеновић каже да воду купује, али ако се овако настави имаће проблем јер је тешко одржавати хигијену.

„Воду смо имали само један дан и то на сат времена. Кажу комшије из Сушица имају исти проблем. Ја разумем да је проблем са водом, нисмо је имали ни летос, али не могу да разумем, зашто нам нико од наших представника не обезбеди бар неку цистерну јер то је велики број домаћинстава, а има и деце“, каже Младеновићева.

Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић каже да су проблем са водом имали и житељи Грачанице, Сушице, али и мештани у нижем делу Новог Бадовца.

„Тачно је да у делу Новог Бадовца нема воде, она је у међувремену дошла и имали су је јуче до 14 часова, није у питању никакво хаваријско искључење“, рекао је Трајковић.

Истиче да је проблем  што фабрика за прераду воде из акумулације „Бадовац“, због великог замућења воде, ради смањеним капацитетом.

„Слабији је притисак и вода често не стигне до потрошача у вишим насељима“, појаснио је Трајковић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button