Десети дан барикада: Разбијени српски локали у Бошњачкој махали, Никољдан код крста у Рудару

  • У Бошњачкој махали разбијени излози на српским локалима
  • Свечари код крста на барикдама прослављају Никољдан
  • Основци поново у клупама

Барикаде на северу Косова улазе у 10. дан. Протекла ноћ била је јако хладна, хладно је и јутро, минус 2 је тренутно, али грађани не одустају од својих захтева. Траже ослобађање тројице Срба и повлачење специјалних снага полиције са Севера Косова.

 Празник Светог Николе Чудотворца облежава се у многим домовима али је окупљање  свечара заказано у понде и овде на барикадама у Рудару код крста. Студенти су у међувремену одложили хуманитарну свирку која је била најављена за данас, тачан датум биће накнадно саопштен.

Разбијени излози на локалима у власништву Срба

Ноћас су разбијени излози три локала у Бошњачкој махали. Срби, власници истих кажу да је то још један вид притиска на њих. Случај није пријављен косовској полицији, чије се патроле налазе на пар метара од места догађаја. Тик уз српске налазе си и локали у власништву Албанаца али су они неоштећени.

КФОР и Еулекс настављају патролирање градом, полиција је присутна у мешовитим срединама у Бошњачкој махали и насељу три солитера и Брђани.

Ђаци у основним школама данас су поново у својим клупама док се за средњошколце до даљњег одвија онлајн настава. Осим мањих трговина, пекара и апотека остали локали у Косовској Митровици су затворени.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button