Девенпорт: ОЕБС спреман за организацију „инклузивних“ избора

Шеф мисије ОЕБС-а на Косову Мајкл Девенпорт разговарао је о ситуацији на северу Косова и могућностима одржавања избора са европским известиоцем за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. 

Девенпорт је написао на Твитеру да ће Организација за европску безбедности и сарадњу помоћи Централној изборној комисији у организацији и спровођењу„инклузивних избора“.

„ОЕБС на Косову снажно стоји уз КФОР и ЕУЛЕКС у испуњавању поверених нам мандата на Косову. Снажна подршка позиву ЕУ на деескалацију и одржавању инклузивних избора у општинама  на северу. ОЕБС ће помоћи косовским институцијама, укључујући Централну изборну комисију, да обезбеде интеграцију и дијалог укључујући све заједнице“, преносе приштински медији Девенпортов твит.

Специјални представнике ЕУ Мирослав Лајчак и амерички изасланик за западни Балкан Габријел Ескобар од јуче поподне су у Приштини. Синоћ су се састали са приштиским премијером Аљбином Куртијем а пре подне са  Вјосом Османи. Очекује се да се амерички и европски дипломата данас поподне у Приштини састану са представницима Српске листе и цивилног сектора.

 

Повезани чланци

Back to top button