Димитријевић реаговао на писање београдских медија

Главни уредник Радио Гораждевца код Пећи Дарко Димитријевић послао је писмо Удружењу новинара Србије (УНС) и Независном удруежењу новинара Србије (НУНС) у коме наводи да је писањем појединих београдских медија угрожена безбедност Срба, свештенства, новинара и медијских радника на КиМ.

Димитријевић је упитао да ли ће обе кровне новинарска организација реаговати на писање медија о, како их је назвао „патриотама на батерије“ чије су објаве на друштвеним мрежама пренели неки београдски листови.

Истиче да због таквих текстова трпе не само медијски радници него и свештенство али и читав српски народ који је остао да живи на простору Косова и Метохије.

Писмо Димитријевића преносимо у целости:

 Поштоване колеге,

као неко ко живи и ради у Метохији, занима ме да ли ћете реаговати на писање медија о овим „патриотама на батерије“, чије су објаве на друштвеним мрежама пренели неки београдски листови?

Због таквих текстова трпимо ми, не само медијски радници, него читав наш народ који живи на КиМ и свештенство СПЦ.

Где је у свему овоме етички кодекс, осуђујете ли писање В. Новости, које оваквим текстовима директно угрожавају наше животе и безбедност?

Да ли сматрате да удружења треба јавно да реагују, или смо и ми осуђени на то да реагујемо на ваше нереаговање путем Фејсбука а у нади да подстакнемо вашу реакцију?

У име нас из Радио Гораждевца, који су чланови УНС-а,

Дарко Димитријевић

гл. и одг. уредник

Повезани чланци

Back to top button