Ђорђе из Тополе деци из Лешка обезбедио новогодишње пакетиће

Љубав према отаџбини и према Косову и Метохији подстакла је Ђорђа Здравковића да посети малишане из Лешка и поклони им новогодишње пакетиће, преноси Лепосавић порал.

Овај млади хумани човек из Тополе, дошао је на идеју да посети српски народ на барикадама, пружи подршку да истрају у  тешким временима али и да обрадује малишане из Лешка, којима је поделио више од сто новогодишњих пакетићима.

„Свакодневно пратим дешавања на Косову и Метохији, дирнут ситуацијом и положајем нашег народа, који трпи неправду, одлучио сам да их посетим а као родитељ, отац малог Василија, прво су ми напамет пала деца, која су претходне две недеље одвојена од својих мајки, очева, бака и дека, који својим телима бране право на слободу, право на живот“, рекао је Здравковић.

„Поделили смо више од 100 новогодишњих пакетића, деци чији су родитељи претходних дана непрекидно на барикадама. Срце ми је заиграло, када сам видео радост и осмех на лицу малишана, и схватио сам да су као што песма каже заиста деца неба“, истакао је Здравковић.

„Провео сам дан и ноћ са нашим народом на барикадама, поделили смо заједно њихове муке и у разговору са њима схватио сам да ови поштени и радни српски домаћини, честите породице желе само мир, да живе у слози и заједништву. Оно што ме посебно обрадовало јесте да и поред свих мука, хладног времена, кише, снега, ови људи остају одлучни и истрајни у намери да сачувају своја огњишта. Њима ништа није тешко, ведар дух и оптимизам је оно што их краси“, додао је Здравковић.

Захалио се својим пријатељима из Сиднеја, Аци, Ивану, Далибору, Владимиру, Јеру, Пецељу, као и Дејану Младеновићу, Ђорђу Прокићу и фирми „LOBBSTER“, који су дали допринос читавој акцији.

(Лепосавић портал)

Повезани чланци

Back to top button