Ђурић за Политику: Тактика Приштине, измишљање препрека за наставак дијалога

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да се дугогодишња тактика Приштине своди на стално измишљање препрека и за њом се посеже сваки пут када албански преговарачи процене да би одуговлачење могло донети некакву корист.

Ђурић за данашњи број политике подсећа да није први пута да се питање потерница потеже у контексту дијалога.

„Такав једнострани утилитаристички приступ дијалогу у суштој је супротности са духом и сврха је дијалога, а то је да се унапреде односи Београда и Приштине и олакша живот обичним људима, а нас, разуме се, пре свега интересује положај српског народа у покрајини. Очекујем да видим какав ће бити однос међународне заједнице према таквим покушајима јер је ово двоструки фаул Приштине“, каже Ђурић.  

Политика оцењује да јака дипломатска и преговарачка позиција Србије доводи до нервозе косовске Албанце, који дају аутоголове и чине све да осмисле наставак дијалога у Бриселу.

 
Најновија уцена која је стигла из Приштине јесте најава да њени представници неће учествовати у разговорима са Београдом уколико не буду повучене Интерполове потернице за терористима, припадницима такозване ОВК.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button