Док културе Грачаница: Промоција две књиге Метија Камберија

Промоција књига „Град бола“ и „Валцер одбачених“ аутора Метија Камберија, одржаће се у четвртак 03. новембра 2022. године у 14 часова у читаоници „Даринка Јеврић“.

Камбери је рођен је 29. новембра 2000. године у Нишу, у сиромашној ромској породици. Одрастао је уз неписмену мајку, која се бави скупљањем секударних сировина, док оца никад није упознао. Време је проводио са братом на улицама Ниша и просио.

Пошто га је мајка оставила, променио је три хранитељске породице до своје дванаесте године, када је смештен у Дом за незбринуту децу „Душко Радовић”. Практично, без знања читања и писања, захваљујући снази воље успео је да промени свој живот. Завршио је средњу школу са одличним успехом. Након пунолетства, како закон предвиђа, морао је да напусти смештај у дому. Почео је да ради на грађевини и сналазио се уз помоћ пријатеља.

Роман „Град бола“ је аутобиографски роман у коме Камбери описује своје искуство одбачености и одрастања на улици, као и животу у хранитељским породицама и Дому за незбринуту децу, на овај роман се надовезује и роман „Град греха“, док је најновије остварење овог аутора „Валцер одбачених“ фикцијски роман који говори о искушењима свакодневног живота и последицама лоших избора.

Повезани чланци

Back to top button