Доња Брњица: Пиштољем на српску децу – Поповић, нецивилизацијски чин

Непознати нападач испалио је синоћ посел 19 и 20 хитац из пиштоља на српску децу у селу Доња Брњица надомак Приштине. Пошто је отерао групу српске деце која су  седела и разговарала у дворишту школе „Димитрије Прица“ у овом селу, нападач је испалио хитац из пиштоља.

На срећу, у инциденту који је узнемирио Србе из овом мултиетничког села надомак Приштине, нико није повређен, јавља РТС позивајући се на Косово Онлајн.

Инцидент се догодио када су две особе пришле групи српске деце и притом је један од нападача извадио пиштољ. Уплашена деца почела су да  беже, а једна од нападача потрчао са њима и испали хитац, наводе Срби из Доње Брњице.

Читав догађај забележиле су сигурносне камере, а према изјавама мештана, полиција је дошла да обави увиђај тек после 45 минута.

Срби из овог села поручили су да су забринути за безбедност своје деце и затражили заштиту од полиције и КФОР-а или ће се, како су изјавили, самоорганизовати како би заштитили животе своје деце и себе.

Срђан Поповић: Нецивилизацијски чин, нећемо допустити да се овакве ствари убудуће дешавају!

фото: Косово Онлајн, Општина Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је синоћ са Србима из Брњица и поручио да инцидент који се догодио у том селу није цивилизацијски те да ће од полиције затражити више патрола и да одговорни буду приведени правди, јавља Косово Онлајн

Попивић је подсетио да је после потписивања Вашингтонског споразума, разговора у Бриселу, било покушаја да се киднапују децу (у Племетини) и да су сада пуцали испред деце и упирали пиштољ у девојчицу.

„То није цивилизацијски и мислим да таквим људима је место у затвору а не на слободи“,

Навео је да у досадашњим истрагама није било помака и да косовска полиција, односно безбедносне структуре морају да раде свој посао ако желе да градимо будућност овде.

„Бићемо уз свој народ и нећемо допустити да се овакве ствари дешавају, имаћемо састанак са мештанима и видећемо који ће бити следећи кораци. Заказаћемо састанак мештана са полицијом и Кфором, морају да се повећају патроле у оваквим местима и када сви треба да буду на висини задатка дешавају се овакве ствари, горак укус је у устима када чујете да је напад извршен на децу“, рекао је Поповић.

Извор
РТСКосово Онлајн

Повезани чланци

Back to top button