Donja Brnjica: Pištoljem na srpsku decu – Popović, necivilizacijski čin

Nepoznati napadač ispalio je sinoć posel 19 i 20 hitac iz pištolja na srpsku decu u selu Donja Brnjica nadomak Prištine. Pošto je oterao grupu srpske dece koja su  sedela i razgovarala u dvorištu škole „Dimitrije Prica“ u ovom selu, napadač je ispalio hitac iz pištolja.

Na sreću, u incidentu koji je uznemirio Srbe iz ovom multietničkog sela nadomak Prištine, niko nije povređen, javlja RTS pozivajući se na Kosovo Onlajn.

Incident se dogodio kada su dve osobe prišle grupi srpske dece i pritom je jedan od napadača izvadio pištolj. Uplašena deca počela su da  beže, a jedna od napadača potrčao sa njima i ispali hitac, navode Srbi iz Donje Brnjice.

Čitav događaj zabeležile su sigurnosne kamere, a prema izjavama meštana, policija je došla da obavi uviđaj tek posle 45 minuta.

Srbi iz ovog sela poručili su da su zabrinuti za bezbednost svoje dece i zatražili zaštitu od policije i KFOR-a ili će se, kako su izjavili, samoorganizovati kako bi zaštitili živote svoje dece i sebe.

Srđan Popović: Necivilizacijski čin, nećemo dopustiti da se ovakve stvari ubuduće dešavaju!

foto: Kosovo Onlajn, Opština Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sinoć sa Srbima iz Brnjica i poručio da incident koji se dogodio u tom selu nije civilizacijski te da će od policije zatražiti više patrola i da odgovorni budu privedeni pravdi, javlja Kosovo Onlajn

Popivić je podsetio da je posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, razgovora u Briselu, bilo pokušaja da se kidnapuju decu (u Plemetini) i da su sada pucali ispred dece i upirali pištolj u devojčicu.

„To nije civilizacijski i mislim da takvim ljudima je mesto u zatvoru a ne na slobodi“,

Naveo je da u dosadašnjim istragama nije bilo pomaka i da kosovska policija, odnosno bezbednosne strukture moraju da rade svoj posao ako žele da gradimo budućnost ovde.

„Bićemo uz svoj narod i nećemo dopustiti da se ovakve stvari dešavaju, imaćemo sastanak sa meštanima i videćemo koji će biti sledeći koraci. Zakazaćemo sastanak meštana sa policijom i Kforom, moraju da se povećaju patrole u ovakvim mestima i kada svi treba da budu na visini zadatka dešavaju se ovakve stvari, gorak ukus je u ustima kada čujete da je napad izvršen na decu“, rekao je Popović.

Izvor
RTSKosovo Onlajn

Povezani članci

Back to top button