Драгиши Миленковићу продужен притвор за још два месеца

Адвокат Јована Филиповић је изјавила да је Драгиши Миленковићу из Кишнице, кога приштинске власти терете за наводни ратни злочин против цивилног становништва на КиМ продужен је притвор на још два месеца.

Будући да се Миленковић налази пет месеци у притвору код Подијева, а да у међувремену није предузета никаква истажна радња нити је одрбрана обавештена о томе, на овакву одлуку суда Филиповићева је уложила жалбу.

„Још увек не знамо која се дела Миленковићу стављају на терет, а Специјално тужилаштво је у обавези да поступа у складу са начелом хитности”, рекла је Филиповићева појаснивши да је то требало да сеу учини у истражном поступку.

Основнои суд у Приштини одбио је захтев одбране да се у својству сведока саслуша приштински премијер  Аљбин Курти.

Како је Филиповићева раније данас потврдила за Радио КиМ Курти ће моћи да буде саслушан у каснијој фази поступка. Приштински премијер је био затвореник у време када је Миленковић радио као чувар у затвору, а одбрана сматра да он мора имати сазнања о евентуалном малтретирању и поступању према затвореницима.

Косовски специјалци су ухапсили Драгишу Миленковића у породичној кућу у Кишници код Грачанице 21. јуна ове године. Терети се да је као  затворски чувар у притворском центру у Липљану у периоду од 1998. и 1999. године малтретирао затворенике Албанце.

Повезани чланци

Back to top button