Други дан барикада на северу Косова

Грађане са севера посебно је узнемирила вест о упаду косовских специјалаца у објекат на Газиводама. Као одговор они су се у још већем броју окупили на барикадама у Рудару код Звечана и у Близини Лепосавића упркос киши која не престаје да пада.  

Камионима и аутобусима блокиран је пут у месту Рударе код Зечана. Преко барикада једва да се може прећи и пешице. Грађани су окупљени у близини крста а ту су и екипе хитне помоћи које су такође дежурале током читаве ноћи. Допремљена су дрва и бурад тако да се људи могу огрејати. Велики број грађана налази се и на барикади у Ибарској Слатини и поручује нема одустајања. Ухапшени Дејан Пантић бивши полицајац кога приштинске власти терете да је умешан у нападе на просториј изборне комисије на северу Косова прама нашим сазнањима и даље се налази у полицијској бази Јариње на Северу Косова. Прелази Брњак и Јариње су даље у бликади затворени за аутомобиле и пешаке. Пут центалне Србије могућ је једино алтернативним правцима или јужно на Мердару.  

На заједничкој конференцији после седнице за безбедност која је одржана у Приштини  Џељаљ Свечља приштински министар  унутрашњих послова је позвао грађане са Севера да уколине барикаде са путева те да како је рекао, не наседају на позиве неких криминалних групи.  

Повезани чланци

Back to top button