Душан Кићовић: Школе су у обавези да сваког петка Кризном штабу шаљу обрасце о броју заражених ученика или наставника

Државни секретар министарства просвете и технолошког развоја Душан Кићовић, у пратњи државних службеника Републике Србије и председника Општине Грачаница Срђана Поповића обишао је данас школу „Краљ Милутин“ у Грачаници где је разговарао са директорима основне, Средње медицинске и Саобраћаје школе које су смештене у овом објекту.   

После састанка Кићовић је нагласио да је задовољан оним што је видео у о овим образовним установама.

„Видео сам да су се директори потпуно припремили за повратак деце у школске клупе. Не могу рећи, почетак школске године, јер је настава почела још првог септембра, с тим да је обављана онлајн.

Подсетивши да сва стручна упутства и правила која важе на територији Србије важе и на простору Косова и Метохије у школама које раде по српском систему.

Државни секретар Министарства за просвету и технолошки развој је нагласио да за све школе важе иста правила.

„Ако се у групи појави више од двоје инфициране деце та група ће бити затворена“, рекао је Кићовић.

Подсетио је да су школе дужне да сваког четвртка и петка попуне обрасце о броју заражених ученика и наставник.

„Ти подаци се шаљу кризном штабу, а онда је на Кризбом штабу да одреди мере које ће спроводити у односу на број“.

Честитајући ученицима полазак у школу председник Општине Грачаница Срђан Поповић је обећао да ће локална самоуправа и даље наставити да улаже у образовање.

„Ми, као локална самоуправа и даље ћемо се трудити да створимо што је могуће боље услове да наша деца са Косова и Метохије не оскудевају ни у чему и да имају исте услове као и деца у читавој Србији“, рекао је Поповић.  

Подсетивши да је локална самоуправа дезинфиковала школске просторије и тако испунили све услове правилника за наставак школске године, Поповић је нагласио на којим ће се још пројектима из образовања радити у будућем периоду.

„Поред средњошколског центра, чији је завршетак планиран за 21. новембар, почели смо нову школу у Сувом Долу. Ове године радимо реконструкцију целе школе Миладин Митић у Лапљем Селу“.

Поповић је заједно са државним секретаром Министарства образовања Душаном Кићовићем и помоћницом Канцеларије за Косово и Метохију Слађаном Марковић – Стојановић првацима поделио поклон пакете са школским прибором, који је обезбедила Општина Грачаница.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button