Две куће у Обилићу и две у Грачаници спремне за станаре

Министарство за заједнице и повратак саопштава да је у општинама Обилић и Грачаница још седа кућа спремно  за усељење.

Куће су намењене интерно расељеним повратничким породицама. За две стамбене јединице које су изграђене у општини Обилић и пет у општини Грачаница извршен је технички пријем.

Брачном пару Ђорђевић са малим дететом овимe је пружена шанса да по повратку на Косово гради сигурнију будућност. Неки од њих су годинама живели у старим и оронулим кућама, са више чланова у само једној просторији.

Захвалност коју је исказала породица Ђорђевић није изостала и код осталих породица.

Они су нагласили да Министарство за заједнице и повратак и министар Далибор Јевтић лично, доста помажу расељенима и труде се да обезбеде пристојне услове за живот. Породице ће поред крова над главом добити и подстицајна средства у циљу самозапошљавања и остваривања сопствених прихода за живот.

”Свака успешно завршена прича је додатни мотив за мене лично и за институцију коју водим да се снажније боримо да овако задовољних породица буде што више. На том задатку имамо огромну подршку Канцеларије Европске уније на Косову и на томе сам им веома захвалан. Породицама за чије је куће извршен технички пријем, желим сву срећу у новим домовима”, рекао је министар Далибор Јевтић.

Техничком пријему кућа, поред представника Министарства за заједнице и повратак присуствовали су и званичници општинских власти и представници Међународне организације за миграције (ИОМ), која је партнер у реализацији пете фазе пројекта ”Повратак и реинтеграција на Косову” у оквиру ког су куће изграђене.

Повезани чланци

Back to top button