Две недеље борбе за опстанка МТС-а на КиМ, Лучић поручује да верује међународној заједници

Телеком Србија је у Приштини поднео је  жалбу на решење о забрани рада те компаније на Косову и Метохији, односно о брисању фирме ,,МТС д.о.о” из регистра предузећа, и очекује позитиван резултат, рекао је данас у Лепосавићу генерални директор компаније Владимир Лучић.

Према речима Лучића, компанија очекује одговор по жалби у року од 15 дана.

„Остају нам две недеље битке за опстанак МТС-а. Потпуно сам уверен да ћемо ми остати као компанија јер је покушано на апсурдан и бесправан начин да се наша компанија угаси. Једини исправан излаз из ове ситуације јесте да та Агенција која је донела то решење прихвати нашу жалбу, схвати да су направили грешку, укине то решење и да ми наставимо да радимо“, рекао је Лучић.

Он  је нагласио да ово није случај само кршења Бриселског споразума приштинске администрације већ и кршење закона које је Приштина донела.

„И Међународна заједница је на испиту, јер ако неко жели на такав начин да угаси српску компанију, кршећи не само споразуме него и сопствене законе, како му се може веровати на било којим састанцима да ће се држати чланова било каквог споразума“, истакао је генерални директор Телекома Србија.

Уколико агенција не прихвати жалбу српске фирме, како је рекао Лучић, било би то озбиљна ескалација бесправног гашења компаније чије услуге користи 30.000 домаћинстава.

„Имамо поверења у међународну зајендицу која је на прави начин реаговала у нашем случају и зато што је стала на нашу страну, ја сам оптимиста“, поручио је Лучић. 

Агенције за регистрацију пословања у Приштини, донела је 31. јула 2023. године, одлуку којом се укида компанија МТС доо.

МТС доо је основан као “ћерка” фирма Телекома Србија у потпуној сагласности са Бриселским споразумом о телекомуникацијама (8. септембар 2013) и фирма је у стопроцентном власништву Телекома Србија и као таква послује скоро деценију.

(ТВ Мост)

Повезани чланци

Back to top button