Елек: Двојици претучених Срба нанете теже повреде

Двојица од тројице Срба, које су код Брњака претукли припадници специјалне косовске полиције, тренутно су на одељењу хирургије у митровачкој болници.

Њима су нанате тешке телесне повреде на телу и лицу које су највероватније настале ударцима од кундака оружја и ногу, рекао је за Косово онлајн директор КБЦ у Северној Митровици др Златан Елек.

„Они су тренутно на одељењу хирургије на даљем лечењу. Спроведена је прелиминарна дијагностика и не могу да се изјасним да су сада тренутно у стабилном стању, јер сваког момента пратимо њихово стање. Очекујем да ћемо завршити сву дијагностику у вечерњим сатима. Поред физичких повреда доживели су тежак психички стрес који је врло тешко излечив“, рекао је Елек.

Он је навео да је КБЦ у могућности да повређенима пружи неопходну помоћ, с обзиром на то да је отежан транспорт преко прелаза. Припадници РОСУ јединица које се налазе на прелазу Брњак у општини Зубин Поток напала су тројицу локалних Срба Драгишу Влашковића, Зорана Томовића и Јована Такова, који нису имали везе са протестима, већ су ишли да секу дрва.

(извор: Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button