Ељшани: главни мост на Ибру ускоро ће бити отворен за саобраћај

Заменик директора косовске полиције за регион север Ветон Ељшани рекао је да ће мост главни мост на Ибр у Косовској Митровици врло брзо бити отворен за саобраћај те да се са надређенима разговара о томе како да се то изведе, преносе медији на албанском.

„Сматрам да је само питање времена када ће се овај мост отворити и како ће бити отворен. Једном смо напоменули да постоји могућност да се на одређеним местима на мосту поставе оклопна возилиа, али са надређенима разговарамо како се то може урадити. Сматрам да за грађане на северу више нема места за бригу. Форма како ће се отворити је мало другачија, али сматрам да ћемо врло брзо и мост отворити“, изјавио је Ељшани за  приштинксу Теве1.

Скупштина општине Северна Митровица је у априлу донела одлуку да се мост на Ибру отвори за саобраћај возила. Прве барикаде на мосту Срби су због безбедности поставили 2011. године.

Отварање главног моста за саобраћај предвиђено је споразумом о нормализацији односа Београда и Приштине из 2014. године, у оквиру такозване „ревитализације моста“.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button