Епархија рашко-призренска: За наш народ у Ораховцу мурал са ликом Ђоковића је симбол слободе

Епархија рашко-призренска, поводом инцидента у Ораховцу где је оскрнављен мурал са ликом Новака Ђоковића, наводи да је за наш народ у Ораховцу тај мурал симбол слободе и достојанства „у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање“.

Сваки инцидент и напад на наш народ на Косову и Метохији наша Епархија доживљава са болом и тугом, навела је Епархија рашко-призренска.

„Тако је и са најновијим инцидентом у малој српској енклави у Ораховцу, где је на тргу испред цркве оскрнављен мурал са ликом најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који је био постављен у организацији италијанске организације за помоћ нашем народу на КиМ ‘Пријатељи Дечана'“, наводи се у саопштењу.

Подсећају да су непозната лица у току претходне ноћи полила морал белом фарбом.

„За наш народ у Ораховцу овај мурал симбол је слободе и достојанства у ситуацији у којој је последњих 23 године изложен низу напада, паљевина кућа, пљачки и пуцања, а све са циљем да се преостали Срби принуде на исељавање. Полиција по обичају направи увиђај, али починиоци се никада не приводе лицу правде“, додаје се у саопштењу.

Истичу и да је владика рашко-призренски Теодосије у недељу у Ораховцу служио литургију да би охрабрио наш верни народ да остане и опстане као своји на своме.

„Зато и овом приликом наша Епархија изражава солидарност са нашим храбрим Ораховчанима и апелује на међународне и косовске институције да Србима у овом граду омогуће миран и достојанствен живот“, закључује Епархија рашко-призренска.

Повезани чланци

Back to top button