Епархија РП: Косовски Албанац насрнуо на свештеника, а на аутобус са српским ходочасницима окачио заставу ОВК

Један косовски Албанац физички је насрнуо на свештеника Ј. Р. у Призрену када је он дочекивао ходочаснике који су излазили из аутобуса. Инцидент  се догодио јутрос се око 8.45 часова испред хотела Теранда. Албанац је прво окачио заставу ОВК на предњи део аутобуса, а затим кренуо да вербално провоцира ходочаснике из централне Србије, саопштила је Епархија рашко – призренска.

У сапштењу се наводи да су ходочасници дошли у Призрен аутобусом врањских регистрација да би били на Светој Литургији и  после обишли призренске светиње. У тренутку када је призренски свештеник Ј.Р. пришао аутобусу да дочека поклонике и саветовао их да не наседају на провокације, поменуто лице физички је насрнуло на свештеника, грубо му заврнувши руку. Одмах су притекли у помоћ један косовски полицајац и један грађанин Албанац, након чега је насилник побегао са својим возилом.

„Овај инцидент догодио се на очиглед ходочасника после чега су верници редовно учествовали у литургији и поклонили се светињама Призрена“, саопштила је Епархија.

Портпарол Косовске полиције за регион Призрена Шаћир Битићи званично је изјавио данас за медије да је осумњичени за напад на свештеника приведен и да му је одређен притвор од 48 часова.

Епархија рашко-призренска осуђује овај инцидент као застрашивање на етничкој и верској основи и изражава искрену наду да се овакви догађаји неће понављати, јер је очигледно реч о изолованом случају у Призрену, где наше свештенство и богословци иначе живе мирно и наши поклоници редовно долазе да обиђу светиње овог града.

Повезани чланци

Back to top button