Ескобар о одлуци Централне Банке: Повратак дијалогу, једнострани потези повлаче последице

Специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријел Ескобар поновио је да и Приштини и Београду треба да буду свесне да не могу да повлаче једностране потезе те да ће њихово полачење проузроковате последице.

Коментаришући Уредбцу Централне банке у Приштини о забрани промета динара Ескобар је рекао да обе стране треба да се врате дијалогу и поштују договоре.

„Спремни смо да помогнемо у решавању проблема, али Београд и Приштина морају да се врате дијалогу и поштују постојеће споразуме“, рекао је Ескобар.

Према његовим речима, многа од ових питања могу се решити формирањем Заједнице општина са српском већином, пренели су приштински медији.

Есобар је рекао да САД у потпуности подржавају дијалог под патронатом ЕУ и улажу све напоре да се он настави, а дијалог је једини канал за решавање „билатералних питања“.

„Иза овога стоји наша техничка подршка, наша економска подршка и наш политички утицај, јер на крају крајева, наше највеће аспирације су да Косово и Србија уђу у Европску унију. И да у међувремену развијамо мирне, продуктивне и ефикасне билатералне односе“, рекао је Ескобар.

Повезани чланци

Back to top button