Филиповић: Миленковићу продужен притовор до 60 дана

Драгиши Миленковићу из Кишнице код Грачанице кога приштинске власти терети за навнодн ратни злочин против цивилног становништва, Специјално одељење Основног суда продужило је притвор за још два месеца потврдила је адвокат Јована Филиповић за Радио КИМ.

Филиповићева је навела да се Миленковић од 21. јуна налази у притвору и да од тада није саслушан ниједан сведок.

„Притвор му је продужен за још два месеца како би се предузеле истражне радње. Инсистирамо да се у што краћем року саслушају сведоци тужилаштва, како би се истрага окончала што пре“, додала је адвокат.

Правни заступници Драгише Миленковића, адвокати Дејан А. Васић и Јована Филиповић, такође траже сведочење премијера Косова пошто је у време када је Миленковић радио у затвору Аљбин Курти био један од притвореника.

На конференцији за медије у Приштини 18. септембра Курти је на новинарско питање хоће ли се одазвати овом позиву одговорио:

„Ја сам био много пута по затворима и судовима, није да имам некакву носталгију да идем опет. Ако ме суд буде позвао, ја ћу се одазвати и отићи ћу у том својству у којем ми суд каже да треба“, казао је он.

Драгиша Миленковић је ухапшен 21. јуна у Кишници. Тужилаштво га терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године. Сумњичи се да је „систематски вршио тортуру, физичко и психичко насиље“, те да је „нехумано поступао према албанским затвореницима“.

(Радио КИМ)

Повезани чланци

Back to top button