Филиповић: Нови сведок изјавио да Душка Арсића никада није видео са оружјем и у униформи

Јована Филиповић, адвокат ухапшеног Душка Арсића из Матичана код Приштине каже да је на основу налога косовског Специјалног тужилаштва данас саслушан нови сведок у случају пријаве против њеног клијента због наводно почињеног ратног злочина у селу Бутовац.

Филиповићева каже да је сведок током саслушања у Управи полиције Косова у Приштини, рекао да оптуженог Арсића никада није видео у униформи и са оружјем. Подсетила је и да су сведоци Тужилаштва у поступку против Арсића, углавном искрено сведочили те да нису потврдили наводе Тужилаштва које Арсића терети за наводно почињене ратне злочине.

“Рекли су да Душка Арсића никада нису видели у униформи нити са оружјем, да није починио кривично дело које му се ставља на терет нити да имају било каква сазнања о томе“, каже Филиповићева.

Додаје да су изјавама сведока потврђене нелогичности и контрадикторности које је дао оштећени сведок у овом поступку што би требало да иде у корист ухапшеног Арсића.

„Наводи које је оштећени сведок изнео приликом првог саслушања у полицији, а потом пред специјалним тужиоцем, су оповргнути изјавама сведока, који су касније саслушани у поступку, тако да се надамо да ће овај случај имати позитиван исход”, нагласила је Филиповићева.

Навела је да на основу досадашњим сазнања постоји велики број лица која су пријављена за ратне злочине, близу стотину, међутим, међу њима ни у једном тренутку није споменуто име Душка Арсића.

„Његово име први пут се спомиње 23. септембра 2021. године када је оштећени сведок поднео пријаву полицији, и то три дана након што смо ми поднели тужбу суду за повраћај имовине Арсића и заштите његових имовинских права. Забрињавајуће је и зачуђујуће да се овакав злочин пријави после више од 20 година, односно да се починилац не спомиње толико година, а знамо да су на Косову били присутни и ЕУЛЕКС и КФОР, којима су могли тада да пријаве овај злочин”, појаснила је Филиповићева.

Саслушање нових сведока у случају Душка Арсића биће настављено сутра.

Повезани чланци

Back to top button