Филиповић: После изношења завршне речи одбрана се нада ослобађајућој пресуди за Силвану Арсовић

Пресуда оптуженима за помагање у убиству председника ГИ СДП Олвера Ивановића биће објављена 28. јуна саопштено је из Специјалног депaртмана Основног суда у Приштини. Претходно су на данашњем рочишту тужилаштво и одрана изнели завршну реч.

Јована Филиповић, адвокатица која заступа Силвану Арсовић, секретарицу убијеног Оливера Ивановића, истиче да је тужилац Берим Ћеркинај током изношења завршне речи поновио наводе, а да притом није аболирао нити један доказ који иде у прилог оптужници. Додала је да је с друге сtране одбрана детаљно образложила непостојање доказа који иду у прилог и потврђују оштужницу.

„Ми смо истакли да су сви сведоци који су салушани на главном претресу дали свој исказ у смислу да ли познају оптужену Арсовић и да ли сматрају да она има било какве везе са лицима које се наводе у оптужници и сви су одговорили позитивно да је познају у неком добром контексту и светлу, а што се тиче њеног контакта са било којим лицем које се спомиње у оптужници сви су на то одговорили апсолутно негативно, сви су сведоци сагласни са својим изјавама да не знају због чега се она терети да немају никавких сазнања  нити да постоји било каква могућност да се она повеже са лицима из оптужнице“, рекла је Филиповић.  

Силвана Арсовић која је била секретарица убијеног Оливера Ивановића је, тврди њена адвокатица, у читавом поступку оштећена страна. 

„Најближи сарадници и пријатељи дали су исказ колико је она била посвећена и лојална и као таква сигуно није могла да буде извшилац дела која јој се стављају на терет нити је имала било какав мотив за извршење тог дела“, навела је Филиповићева.

Одбрана се нада ослобађајућој пресуди за Силвану Арсовић. 

Током изношења завршне речи тужилац Берим Ћеркини је рекао да је Специјално тужилаштво због недостатка доказа одустало од кривичног гоњена оптуженог Радета Басаре који се терерти за саучесништво у сличају убиства Оливера Ивановића.

Трећа допуњена оптужница за његово убиство подигнута је 2020. године. Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодавца, већ против лица која су наводно била део организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића.

Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић оптужени су за умешаност у убиство спрског политичара и они се бране са слободе.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.

Повезани чланци

Back to top button