Гаврило Мојсиловић се изјаснио да није крив

На оптужбе тужилаштва да је наводно починио ратне злочине током сукоба на Косову и Метохији, Гаврило Милосављевић из Истока изјаснио се да није крив.

На оптужбе тужилаштва да је наводно починио ратне злочине током сукоба на Косову и Метохији, Гаврило Милосављевић из Истока изјаснио се да није крив.

Милосављевић се изјаснио да није крив пред судским већем на припремном рочишту у Основном суду у Приштини након читања оптужнице.

Прво појављивање Милосављевића пред судом догађа се годину дана након хапшења и то пошто је легализовао питање власништва свог стана у Истоку, добијајући од локалних служби поседовни лист.

Гаврило Милосављевић је после 1999. године редовно долазио у Исток у потрази за несталом мајком, а истовремено је започео повраћај стана у мајчином власништву.

Оптужен је да је наводно био учесник у масовним убиствима затвореника албанске националности у затвору Дубрава 1999. Године. Тада је према тврдњама тужилаштва убијено 109 затвореника а 108 рањено.

Милосављевића брани адвокат Дејан Васић који најављује предају приговора поводом неких доказа, који су, по њему, незаконито прибављени у погледу саме основане сумње и свега осталог што, како тврди, оптужници недостаје.

Васић је на рочишту указао да је „простим читањем три изјаве јединог сведока могуће закључити неке ствари о његовом кредибилитету“.

„Можда је ипак потребно да се тај један сведок саслуша па да сви ми који будемо присутни и који будемо видели, можда другачије сагледамо све ове ствари које се чине сада бомбастичним“, рекоа је Васић по окончању рочишта.

Затражио је ублажавање мере притвора за Милосављевића, иако, како додаје, зна да тај захтев неће бити прихваћен.
(РТС)

Повезани чланци

Back to top button